begin pagina over eigenwijsjerijk informatie download inschrijfformulieren tarieven eigenwijsjerijk neem contact op met eigenwijsjerijk

Kinderdagverblijf

Buitenschoolse opvang

 

Kinderdagverblijf
Eigenwijsjerijk kinderopvang heeft 2 locaties in het centrum van Winterswijk.
De eerste locatie is op de Schoolstraat 5. Hier zijn 2 kinderopvanggroepen: ‘Eigenrijk’ en ‘Wijsjesrijk’. Op deze locatie is ruimte voor maximaal 24 kinderen van 0-4 jaar. De kinderen zijn verdeeld in 2 verticale groepen, met elk 2 gediplomeerde leidsters. Een verticale groep betekent dat er kinderen van verschillende leeftijden (in dit geval dus 0 tot 4-jarigen) bij elkaar in de groep zitten. Wij hebben hier bewust voor gekozen, op deze manier proberen we de gezinssituatie na te bootsen. De kinderen kunnen van elkaar leren en leren daarnaast ook om rekening met elkaar te houden. Van het begin tot het einde van de periode dat uw kind bij Eigenwijsjerijk is blijft hij of zij dus gezellig en vertrouwd op dezelfde groep. 
Per groep zijn er 2 leidsters per dag aanwezig. Er zijn niet veel wisselingen, hierdoor zijn er altijd vertrouwde gezichten. Naast de groepsleidsters zijn er soms ook stagiaires bij Eigenwijsjerijk, wij hopen hen een goede, stimulerende en enthousiaste leeromgeving te bieden. Eigenwijsjerijk heeft vaste invalkrachten, die daardoor de kinderen en ook de ouders goed kennen. Daarnaast is er op deze locatie een Buitenschoolse Opvang, voor kinderen van 4-12 jaar: BSO Buitenrijk, zie het kopje Buitenschoolse Opvang.
Onze 2e locatie is op het Handelscentrum 48 te Winterswijk. Niet ver van de Schoolstraat, maar ook dichtbij de uitvalswegen van Winterswijk. Op deze locatie zijn ook 2 kinderopvanggroepen, beiden ook verticaal ingericht, dus met kinderen van 0-4 jaar: ‘Fantasierijk’ en ‘Dromenrijk’.

 

Openingstijden KDV
Eigenwijsjerijk is open op werkdagen van 08.00-18.00 uur. Indien u langer opvang wenst, kunt u zich inschrijven voor verlengde opvang van 07.30-08.00 en/of van 18.00-18.30.
Eigenwijsjerijk is gesloten op officiële feestdagen en in de week tussen kerst en oud&nieuw. Tevens zijn wij gesloten op de vrijdag van het Winterswijkse volksfeest en sluiten wij op 5 december (indien dit doordeweek valt) om 17.00 uur en op 24 december om 16.00 uur.

 

Dagje Eigenwijsjerijk
Als de kinderen ’s morgens worden gebracht, staat er thee en koffie voor de ouders klaar, zo kunnen de kinderen en ouders hun dag rustig beginnen. Eigenwijsjerijk vindt het belangrijk om regelmaat te bieden, de kinderen voelen zich hierdoor veilig, er wordt een gevoel van herkenning en rust gecreëerd. Er zijn vaste momenten voor eten en slapen. Tussendoor kan er naar hartelust gespeeld worden. We gaan veel op pad met de kinderen, naar het bos, het park, de speeltuin, maar ook samen boodschappen doen of naar de treinen zwaaien. Naar buiten gaan vinden we belangrijk! Daarnaast prikkelen we de zintuigen via muziek, dans, samen koken en bakken, verven in de luier, lekker spelen met water, knoeien en kledderen, rennen en springen, lezen en kijken, kietelen en stoeien, lekker gek doen, fantaseren en de boel op de kop zetten, kortom lekker eigenwijs!
De baby’s eten en slapen volgens hun eigen voedings- en slaappatroon. Na 16.30 uur komen de ouders de kinderen weer ophalen.
Van elk kind houden we een boek bij vol met hun zelfgemaakte kunstwerken, foto’s en persoonlijke verhaaltjes en anekdotes. Als een kind 4 is geworden en naar school gaat, krijgt hij of zij zijn eigen waardevolle boek mee naar huis! 

 

BSO Buitenrijk
Onze buitenschoolse opvang is gevestigd op de locatie Schoolstraat 5 te Winterswijk
Kinderen van 4-12 jaar kunnen na school spelen op onze BSO. De naam ‘Buitenrijk’ geeft al aan dat we het belangrijk vinden dat de kinderen veel naar buiten kunnen. Er is een grote tuin bij en we gaan veel op stap met de kinderen. De BSO is een plek waar kinderen zich vertrouwd en veilig moeten voelen en waar zij in hun vrije tijd zijn, dus waar ze zich op hun eigen manier kunnen ontspannen. 

 

Openingstijden BSO
De BSO is geopend van maandag t/m vrijdag. Er kan gekozen worden voor verschillende dagdelen:
- Kort dagdeel: 14.30-18.30 uur
- Lang dagdeel: 11.30-18.30 uur
- Hele dag: 8.00-18.30 uur ( deze kan ’s morgens vervroegd worden van 7.30-8.00, indien nodig en op aanvraag).
In de vakanties en tijdens studiedagen of andere vrije dagen van school, zal de BSO de hele dag geopend zijn.
Eigenwijsjerijk is gesloten op officiële feestdagen en in de week tussen Kerst en oud&nieuw. Tevens zijn wij gesloten op de vrijdag van het Winterswijkse Volksfeest en sluiten wij op 5 december (indien dit doordeweeks valt) om 17.00 uur en op 24 december om 16.00 uur.

 

Landelijk Registratie Nummer
- Locatie Schoolstraat KDV : 208652097
- Locatie Schoolstraat BSO: 241319377
- Locatie Handelscentrum KDV: 119805984

 

Middagje Buitenrijk
De middag begint met het ophalen van de kinderen. De kinderen worden met onze bus of auto van school gehaald. Tussen 12:00 en 15.45 arriveren alle kinderen op de BSO. We vinden het belangrijk en gezellig om even gezamenlijk aan tafel wat te drinken (sap, thee of water), maar we realiseren ons ook dat de tijd dat kinderen bij de BSO zijn relatief kort is. Daarom maken we dit moment niet te lang. De kinderen kunnen voor en na de tijd zelfstandig spelen. We hanteren wel enkele regels, net als thuis (bijvoorbeeld opruimen waar je mee speelde, voordat je wat anders pakt) om het niet in een grote chaos te laten eindigen. Kinderen mogen elkaar uiteraard ook geen pijn doen en leren om samen te spelen en op hun beurt te wachten. 
Onze visie op de BSO is dat kinderen hier in hun vrije tijd zijn, zo moet het dus ook voelen. Als kinderen met een boekje op de bank willen hangen, is dat ook goed. We organiseren wel (thematische) activiteiten, maar de kinderen kunnen zelf bepalen of zij hieraan deelnemen (denk aan spellen binnen of buiten, een creatieve activiteit, een wedstrijd, een uitstap (speeltuin, bos etc., met name ook in de vakanties).
Er is bij Buitenrijk van alles te doen, o.a.:
- (gezelschaps)spellen
- Puzzels
- Boekjes/strips om te lezen
- De mogelijkheid om huiswerk te maken
- Knutselen (kleien, verven etc.)
- Knexx, kapla, moov e.d.
- Verkleden, poppen, winkeltje e.d.
- Muziek maken (drummen, keybord, gitaar spelen e.d.)
- Hutten bouwen e.d.
- Koken/bakken
- Buiten spelen! 

We vinden buiten spelen en buiten zijn heel belangrijk. Rondom BSO Buitenrijk is een grote tuin. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust buiten spelen. Naast fietsen, ballen e.d. zullen de kinderen ook de mogelijkheid krijgen om hutten te bouwen etc. Natuurbeleving vinden we ook belangrijk. Er is bijvoorbeeld een konijnenhok met konijntjes aanwezig om te verzorgen. 
Buiten staat ook een grote buitentafel, met banken, waar we heerlijk buiten kunnen eten/drinken en spelletjes doen.

Download hier het GGD inspectierapport van locatie Handelscentrum, BSO en KDV 
Download hier het rapport KDV Eigenwijsjerijk locatie Schoolstraat.

 


© Eigenwijsjerijk  | Ontwerp door Graphics-design.nl